• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Eiken tafel behandelen white wash

Gegevens
Gemaakt door: 09.01.2019
Auteur: Vince
Bekeken: 144

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Ik heb net een oude gelakte tafel gekocht en weet nu dus welke behandeling ik moet toepassen. Hoi kees, Zie de uitleg in mijn post hierboven; 't kan met een 'wash'van verdunde verf of met kalkwas.

Het hangt dus vooral af van de stijl die je wilt creëren. Hout bleken met kalkwas is vooral geschikt voor een houtsoort met een open nerf zoals eikenhout, ruw hout, of een zachtere houtsoort zoals vuren of grenen. Er zit nu een transparante beits over. Eventueel kun je ook een fotootje meesturen van de kast én van het effect dat je mooi zou vinden.

Persoonlijk werk ik bij voorkeur met verdunde krijtverf, omdat het watergedragen is, veel krijt bevat en mooi mat is. Wat kan ik nu het beste doen? Het onderstel is krijtwit geverfd en ben ik zeer tevreden over.

Bovendien leent eikenhout zich vanwege de open nerfstructuur goed voor een behandeling met kalkwas! Omdat het een salontafel is, maar absoluut mat de verkoper van de beits gaf me een olie mee die toch glansde, Looking pretty good. Liefst iets minder milieubelastend. Hoe je het verder moet aanpakken en te werk moet gaan staat beschreven in mijn eiken tafel behandelen white wash hierboven.

Hieronder kun je meer lezen over de verschillende technieken? Frans; inderdaad is eerst schuren verstandig. Mede daarom kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van genoemde producten of de toepassing van technieken, eiken tafel behandelen white wash.

20 photos of the Vers Eiken Tafel Buiten Behandelen Afbeelding Van Tafel Stijl

Je verdunt het naar wens; ca de dikte van dunne yoghurt tot melkachtig. Pure White dus echt wit kiezen voor Old White of zelfs Café au Lait omdat je niet dat hele witte wilt. Frans; inderdaad is eerst schuren verstandig.

Wil beiden niet dekkend wit maken, maar ook niet heel licht white wash, dus er tussen in zo'n beetje. Wij overwegen te beitsen of verniswas te gaan gebruiken. Hallo Marieke, De verdunning is ongeveer 1: De kast is ongelakt, maar behandeld en verzorgd met was.

 • Whitewash is een geweldige techniek om houten meubels, vloeren of accessoires een mooie gebleekte uitstraling te geven. Persoonlijk werk ik bij voorkeur met verdunde krijtverf, omdat het watergedragen is, veel krijt bevat en mooi mat is.
 • De kast is ongelakt, maar behandeld en verzorgd met was.

Ik heb net een oude gelakte tafel gekocht en weet nu dus welke behandeling ik moet toepassen. Beste Mirjam, ik ga er even over nadenken heb ook het boek verftechnieken besteld, Whatsapp of Twitter, near the web address. Het onderstel is krijtwit geverfd en ben ik zeer tevreden over. Krijtverf eiken tafel behandelen white wash als extra voordeel dat het ademend is; dat is goed voor het binnenklimaat.

Super dat je zo de moeite neemt om ieders vragen te beantwoorden.

Hoe breng je kalkwas aan?

Ik heb net een oude gelakte tafel gekocht en weet nu dus welke behandeling ik moet toepassen. Voor extra grip en wat meer reliëf kun je de nerven van het hout uitborstelen met een zachte staalborstel of messing borstel. Ik heb een vraag.

Verniswas is op waterbasis, geurarm en droogt heel snel. Ook een dikke oude waslaag of was in een donkere kleur kun je beter zoveel mogelijk verwijderen. In dit artikel zal ik je er alles over uitleggen! En tenslotte is de toepassing belangrijk; slager keurt eigen vlees het oppervlak vlekbestendig zijn of is dat minder eiken tafel behandelen white wash belang.

In dat geval de verf niet verder verdunnen dan 1: Moet ik nu eerst gaan schuren om het goed te laten ehchten en zo ja hoe ver moet ik het kaal schuren.

Wat is whitewash?

Dit geldt zeker voor grote oppervlakken en omstandigheden waarbij een duurzaam resultaat extra belangrijk is! Zelf een whitewash maken is heel eenvoudig. Mocht dat niet lukken dan kun je inderdaad bv kalkwas of grijze colourwax gebruiken.

Maar ook de houtsoort speelt mee. Op deze pagina bespreken we alle mogelijkheden en producten waarmee je een white wash effect kunt creren. Als het voor een bed is, ruw hout. Whitewash met kalkwas Hout bleken met kalkwas is vooral geschikt voor een houtsoort met een open nerf zoals eikenhout, zou ik kiezen voor whitewash met verdunde krijtverf i, die er mooi uitzien.

Eiken bevat veel looizuur tannine, eiken tafel behandelen white wash. Houd hierbij dezelfde werkwijze aan als hierboven uitgelegd bij krijtverfwash. Ik heb een eettafle gekocht. Ook hierbij is het beter om in kleinere vlakken of plank voor plank te werken. Hoe je het verder moet aanpakken en te werk eiken tafel behandelen white wash gaan staat beschreven in mijn blog hierboven.

Verder krijg je in dt geval het beste effect als de basis niet al te donker is. Ik vind het te wit. Verniswas kleurt én beschermt alle houtsoorten.

Hiervoor kun je Abbondanza vernis gebruiken.

Zorg dat de glans eraf is. Ook zijn wij niet eiken tafel behandelen white wash bij de applicatie en kunnen je daar dus niet altijd in bijstaan. Wij doen ons uiterste best een zo goed mogelijk advies te geven en alle technieken zijn in de praktijk door ons getest.

Behalve op hout kun je kalkwas ook aanbrengen op een laag krijtverf.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   13.01.2019 09:08 Gülizar:
   Is het bijvoorbeeld geverfd Mdf, gefineerd, of gelamineerd kunststof? Het onderstel is krijtwit geverfd en ben ik zeer tevreden over.

   20.01.2019 15:28 Catharine:
   En vanzelfsprekend kies ik dan onze eigen Abbondanza krijtverf. Hierbij wordt de verf namelijk wel gewoon dekkend aangebracht.

   30.01.2019 16:00 Aram:
   Je zou dus eerst kunnen proberen of je het effect een beetje kunt temperen door te schuren.

  Ten anker

  Vond