• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Onderhoud buitenboordmotor zelf doen

Gegevens
Gemaakt door: 02.02.2019
Auteur: Mayon
Bekeken: 526

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Dit is best een lastig karwei. Er zitten geen artikelen in uw winkelwagen.

Om met je buitenboordmotor optimaal aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen, is periodiek onderhoud noodzakelijk. Nadat de kabel los is kan je met ringsleutel 16 de bougie er uit draaien. Controleer of deze nog voldoende heel is. Zorg dat je dit zo snel mogelijk doet aan het begin van het klusseizoen.

Hulpmiddelen Verwijzingen naar deze pagina Verwante wijzigingen Speciale pagina's Printvriendelijke versie Permanente koppeling Paginagegevens.

Eventueel nog de schroef roteren tot deze goed is geschakeld. Gebruik dan een maatbeker voor het afpassen van de juiste hoeveelheid smeerolie. Verder is het beter voor de motor om hem op te slaan bij kamertemperatuur. De url is niet geldig, geef je vuilaanslag en zelfs corrosie volop de kans. Onderhoudstips buitenboordmotoren redactie Zeilen 8 oktober Theoretisch zou op zoet water een aluminium anode bescherming moeten bieden, onderhoud buitenboordmotor zelf doen, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform.

U heeft geen koeling en uw zojuist gemonteerde impeller is binnen enkele seconden versleten. U zou niet de eerste zijn die de peilstok vergeet, waardoor de olie naar buiten spuit en de motor beschadigd raakt.
 • Deze brandstof wordt ook gebruikt voor kantenmaaiers, is beter voor de gezondheid van de persoon die ermee werkt en na de winter meteen gebruiksgereed.
 • Onbetwist de nummer 1 in de Benelux De technische specialisten van Bouwmeester Watersport hebben de beschikking over een zeer complete werkplaats, netjes, schoon, warm en ruimtelijk. Ook het gaatje voor controle van het koelwater moet helemaal vrij zijn.

Tips van Bouwmeester Watersport, voor u

Controleer of deze nog voldoende heel is. Bij een motor met een afstandbediening is het verstandigheid de kabels minstens tweemaal per seizoen te smeren. Ook het gaatje voor controle van het koelwater moet helemaal vrij zijn.

Let er wel op dat je de startblokkering handmatig omzeilt tijdens deze test. Voor de technicus is ook alle serviceliteratuur voorhanden, zodat elke reparatie of onderhoudsbeurt conform voorschrift wordt uitgevoerd, en op belangrijke punten wordt verbeterd door de expertise van Bouwmeester Watersport.

Dit doe je door bovenop de startmechanisme handmatig de volgende pijlen naar elkaar laat wijzen. De meeste motoren gaan stuk door stuk vriezen op plaatsen waar nog water aanwezig is. Weergaven Lezen Onderhoud buitenboordmotor zelf doen bekijken Geschiedenis weergeven.

Ouder dan 15 jaar wordt per geval de prijs berekend uitgaande van onderstaande tabel. Smeerpunten Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw buitenboordmotor en smeer alle belangrijke punten van de motor. Het verven of beschermen van de anode met een coating is zeer onverstandig.

Weet jij het antwoord?

De meeste mechanische delen kunnen na een vaarseizoen wel wat smeervet gebruiken. Dat geldt ook voor schroevendraaiers; te veel ruimte is funest voor een schroefkop. Het rubber wordt dan zacht waardoor deze niet meer goed werkt. Einde watersport seizoen Aan het eind van het seizoen dient u er voor te zorgen dat de benzineleidingen leeg zijn.

Zorg er bij de controle van het oliepeil voor dat het motorblok goed horizontaal staat. Ook deze anodes moeten tijdig vervangen worden. Ook zijn de reparatieprocedures van elke reparatie ons bekend en houden wij ons aan de voorschriften van de fabrikant en vullen dit aan met al de opgedane ervaring, onderhoud buitenboordmotor zelf doen.

Deze brandstof wordt ook gebruikt voor kantenmaaiers, is beter voor de gezondheid van de persoon die ermee werkt en na onderhoud buitenboordmotor zelf doen winter meteen gebruiksgereed. De eerste 4 jaar van een nieuwe motor wordt het onderhoud nog wel bij een dealer gedaan omdat we dan 4 jaar garantie krijgen i. Indien je de motor aan de hoe wist je dat je zwanger was van een tweeling laat zitten dan zorgen dat de staart uit het water is.

Advertentie

Het pomphuis bevindt zich in het staartstuk en dat moet helemaal los. Om bij de impeller te komen dient het staartstuk gedemonteerd te worden. Een vervuilde bougie geeft niet alleen startproblemen, maar veroorzaakt ook een hoger brandstofverbruik. De nieuwe nog niet monteren.

Bij beschadigingen breng de motor naar de dealer. In het onderstaande plaatje is afgebeeld waar deze zit. Buitenboordmotor - Onderhoud Voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw buitenboordmotor is periodiek onderhoud belangrijk. Ben je op zoek naar het antwoord die ene peuter slapen met licht aan die je misschien al tijden achtervolgt.

Nu komt het lastige gedeelte waarbij je hulp nodig hebt. Overgenomen van " https: Het pomphuis bevindt zich in het staartstuk en dat moet helemaal los. Als alles is gecontroleerd en of vervangen kan alles weer op zijn plek en gemonteerd worden, let onderhoud buitenboordmotor zelf doen op de aardekabel die aan 1 van de bouten zat. Een tip voor het monteren is het gebruik van een lampje om te zorgen dat het gat van de splitpen weer goed uitlijnt.

Bij nieuwe motoren doen we de eerste 3 jaar het onderhoud niet zelf maar bij een officile Yamaha dealer omdat we dan een jaar extra garantie krijgen, onderhoud buitenboordmotor zelf doen.

Tarieven werkplaats

Wil je het wel dan kun je een vochtverdrijvend middel gebruiken WD40 bv en daar een spuitje in de cylinders doen. De buitenboordmotoren dienen jaarlijks onderhouden te worden. Zeilen zet alle onderhoudspunten voor je op een rij.

Na het vullen ook de bovenste weer schroef weer dicht doen. Plaats in dat geval een nieuwe zinkanode. Zodra alles goed doe je de vuldop er weer op en is stap 1 klaar. JavaScript seems to be disabled in your browser.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   06.02.2019 02:47 Rocco:
   Sommige buitenboordmotoren hebben een speciale wasaansluiting, waarop u een tuinslang op kunt aansluiten. Weet jij het antwoord?

   15.02.2019 23:49 Ritchie:
   Het winterklaar maken is niet zoveel werk.

   25.02.2019 00:00 Isaak:
   Dit onderdeel zit niet vast en moet er uit gehaald kunnen worden met je handen en eventueel een platte schroevendraaier.

  Ten anker

  Vond