• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe lang gaat een motorhelm mee

Gegevens
Gemaakt door: 07.03.2019
Auteur: Chayen
Bekeken: 82

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Uiteraard mag hij niet pijnlijk drukken. Welkom terug, Google [Bot]! Wel vervangen als hij flink gevallen is.

Voor mensen die het hele jaar door rijden op de motor is beslaan nog wel een behoorlijk ding. Met een historie van een Daytona en een ZXr ligt zijn voorkeur voornamelijk bij de sportieve tak van het motorrijden.

Ik denk dat het tijd is voor mijn ritje. Wettelijke eisen Er bestaan nog wel eens misverstanden over wie wel en wie niet een helm moet dragen. Hendelsluitingen zijn in de helmschaal ingebouwd. Voor optimale bescherming hoort een helm goed te zitten en je perifere gezichtsveld niet te belemmeren. Het is de taak van de binnenschaal om voor vertraging te zorgen en om zoveel mogelijk energie te dempen en te verspreiden.

Het heeft echter ook nadelen. Echter, kunnen per jaar vijftig levens worden gered, maar als hoe lang gaat een motorhelm mee dit vijf jaar lang meermaals per week doet. Toch is het verstandig om eens stil te staan bij veroudering. En keer kan geen kwaad, en proberen om een vis te vangen voor het avondeten klinkt, in overeenstemming met de neus. Het nadeel van polycarbonaat zit in de beperkte houdbaarheid van de helm als gevolg van UV-straling.

Hangt helemaal van het materiaal van de schaal af.

Waar is een helmvizier van gemaakt

Ik hoop dat je mij kunt adviseren. Thermoplast is een kunststof die in een spuitmal gevormd wordt. Het polystyreen wordt er uiteindelijk door aangetast: Let dus goed op dat je je motorhelm niet te lang blijft gebruiken en op tijd gaat oriënteren op iets nieuws. Maar al passend zul je er al snel achterkomen dat dit per merk kan verschillen.

Alle fabrikanten moeten hun helm door onafhankelijke instanties laten testen, zoals het TNO.

 • Daar staat tegenover dat moderne helmen bijna altijd een extra beschermende laklaag hebben, waardoor de buitenschaal goed beschermd wordt. Ik maakte niet voor niks het verschil tussen binnenkant vd helm en de buitenkant, goed lezen kan de dingen duidelijker maken desnoods 2x lezen zoals Maksor doet, die zegt gewoon ik koop een goedkope helm heb ik geen gelul met vervangen enz enz
 • Tegenwoordig heb je zelfs integraalhelmen van nog geen één kilo in gewicht volledig carbon en helmen van volledig carbon en aramide Kevlar. De binnenvoering gaat na verloop van tijd altijd wat 'inslinken' en dan komt de helm vanzelf wat ruimer om je hoofd te zitten.

Het is juist de samenwerking tussen buiten- en binnenschaal van de helm die de drager ervan veiligheid geeft. Wil eigenlijk een BMW helm alleen kost die kost me toch een berg euries. Ik wacht ook rustig op een geschikt alternatief met NTA keurmerk. Op een motorhelm staat geen houdbaarheidsdatum. Vorige 1 2 3 Volgende.

Buitenschaal en binnenschaal: samenwerking

Dit moet je echter wel vaker herhalen. Dat is een fabeltje dat door de helmfabrikanten in de wereld is geholpen. Maar welke soort kunststof ook gebruikt is voor je helm:

Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Horizontale en verticale beweging Kijk in de spiegel of je helm goed zit. Een helm hoort goed om je hoofd te zitten en niet naar achteren te vallen. Passen   Als je de omtrek bepaald hebt, kies dan de helm met de maat die daar het dichtst in de buurt zit.

Heb mijn helm wel altijd in de topkoffer zitten, tenminste als die niet op mijn hoofd zit. Maak een proefritje en let op de volgende hoe lang gaat een motorhelm mee.

Levensduur van helm afhankelijk van materiaal en gebruik

Nou nee, een helm gaat maximaal 7 jaar mee en bij intensief gebruik nog korter. No registered users and 7 guests. Ook moderne klaphelmen, waarbij het kindeel door een scharnier naar boven geopend kan worden, zijn populair.

Check in bijgaand artikel met name wat men zegt over de veroudering van in de kast liggende helmen eerste hit op google trouwens , vandaar dat ik zo stellig ben en ook gezond verstand gebruiken logisch denken eigenlijk hierbij is een goed idee Mirko op 25 april ,

Als je een helm op de plank laat liggen heb je alleen te maken met de kwaliteit van het materiaal die door veroudering afneemt. Deze dichte laag dempt en absorbeert de schok als de helm stopt en je hoofd nog wil hoe lang gaat een motorhelm mee.

Het zicht zou hierdoor een stuk worden verbeterd. Bij veel merken worden die randen tegenwoordig weggeschuurd. Dit is niet alleen nadelig voor de beschermende werking en geluidsdemping, ook worden je nekspieren hierdoor meer dan normaal belast.

Mijn shoei helm is nu 1,5 jaar oud. En zelfs nog wel ietsje langer als je hem niet dag in, dag uit gebruikt.

Zoeken op fiets.nl

Een oplossing voor een bril op sterkte: Door inwerking van zweet verliest de vulling een deel van de schokabsorberende eigenschappen.

Ik ben toch blij dat ik niet als enige zo lang met de zelfde helm rondreed ik heb 2 weken geleden een nieuwe gekocht, na 19 jaar. Heb ook even goed nagedacht,en blijkt dat mijn helm toch ook al weer ruim 10 jaar oud is.

Oldtimer op 26 aprilDe bekendste thermoplasten zijn polycarbonaat en ABS. Zonnebrillen en extra monturen…. Doordat ze verouderen, gaan ze uiteindelijk achteruit.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   16.03.2019 16:25 Virginia:
   Ik zou deze dus moeten vervangen Het vizier moet makkelijk met handschoenen aan te openen zijn.

   20.03.2019 23:12 Merle:
   Vooral in de herfst kan een getint vizier een nadelige invloed hebben op je zicht.

  Ten anker

  Vond